Maseratival koccantott

Látszólag minimális a sérülés ezen a GranTurismo kupén

Több mint 400 lóerő, majd két tonna és közel öt méter gyönyörűség. A Maserati GranTurismo okozhatott volna gazdájának meglepetést egy sodrósabban vett kanyarban, nagyobb fékezés, vagy vehemensebb kigyorsítás alkalmával is. De nem ez történt. Egy parkolóban kopogtatott Murphy.

Valószínűleg egy magasabb járdaszegély és egy Demszky-oszlop párosa okozta az olasz kupé sérüléseit. Elöl, az ütés hatására megtört a lökhárító, és a 4,2 literes, csodás hangú V8-as alsó, műanyag védő-takaró lemeze.

 

Nem látszik és elsőre kicsit hihetetlen is, hogy a fényszórók is megsérültek. A szemből-alulról érkező ütés ugyanis nemcsak hátra, de felfelé is lökött egy nagyot a lökhárítón, ami átadta az ütést a csinos világítótesteknek. Bár az ütközés tempója nem lehetett túl gyors - az ember még Maseratival sem száguldozik egy parkolóban -, de még így is elég nagy volt a becsapódás ereje ahhoz, hogy a lámpák műanyag felfogató fülei eltörjenek.

Ezeket a műanyag sérüléseket simán lehetne javítani is. De ez nem megoldás egy szinte új, több mint 30 milliós autónál, ezért az alsó borításnál és a fényszórók esetén marad a csere. Sérült a hátsó lökhárító is, úgy tűnik, a jobb sarok ért hozzá egy oszlopszerű tárgynak. Pedig tolatóradar is van az autóban, igaz, oldalirányú érzékelője nincs.

 

A javítási költségeket olyan bruttó 300 ezer forintra becsülik a Dukko-Lux Kft. munkatársai, ami bizony nem kevés egy apró koccanásért. Más kérdés, hogy exkluzív olasz sportkupéval kapcsolatban kevés olyan dolgot tudnék felsorolni, ami olcsó.

A bejegyzés trackback címe:

https://karpark.blog.hu/api/trackback/id/tr721096795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alkesh 2009.05.02. 16:14:20

viccesek vagytok, és látszik hogy magyarországon éltek.
már hozzászoktam hogy németeknél pl minden 3 autó olyan mint amit a szerencsétlen magyar csak álmodik.
szóval az hogy ott az ember vesz egy 30millás verdát nagy szám és nekünk kisembereknek csodaszámba megy. de itt kint :D mindennapos. nem kell hozzá feketén dolgozniuk.

nálunk meg 100év múlva is az fog jól élni aki lop csal hazudik. naná hogy az unokáink pénzéből.

cserélje csak le 300ezerért úgy kell neki ha olyan balfax hogy nem tud vezetni.

moonclown 2009.05.02. 16:15:32

@balangó: egyszerű vagy mint a vízóra.

Tudod mennyi egy ügyvédi óradíj?Olyan 100-200 €, akkor számold ki mennyit keres ha csak napi 4-5 órát ki tud számlázni (az ugye alhangon havi 4X20-25 óra, laza 8-16 ezer €, az ugye havi 3 milka alhangon.)Na most valszeg a te autód is simán kerül 10% annyiba mint a havi fizetésed.És akkor a havi 3 millka nagyon alja.

Abban igazad van hogy nem feltétlen tisztességes ami törvényes.De megsúgom akik outsider módon szedik a nagy lóvét annak nincs ízlése Maseratiba ülni.Azok fekete Audival járnak, pár éve meg Mercivel.

Azért meg az APEH-be bohóckodsz vmi 82. emeleti irodába és láttál 2 számot még nem kell sötétnek lenned.

moonclown 2009.05.02. 16:25:08

@Balango: kicsit se vagy irigy ám.Kibasztak az ügyvédi gyakornoki díjból?

Ja, bocs ahhoz tudni kéne magyarul...("Annak idején" múlt idő , kb. ált. iskola 2. osztály).

Igen megfizetjük az autója árát is a termékben, szolgáltatásban.Ő viszont abból vesz tőlem terméket, meg a másiktól, a Maserati gyári munkás meg kenyeret belőlük.Tudod közgáz vagy mi...

És a hozzád hasonló irigy barmokat is a többi fizeti.Meg engem is meg a péket is, meg a varrónőt is.Ezért vagyunk emberek, és nem mondjuk lódarazsak.Evolúció hallottál már róla?

www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2009.05.02. 16:29:10

@moonclown:

"De megsúgom akik outsider módon szedik a nagy lóvét annak nincs ízlése Maseratiba ülni.Azok fekete Audival járnak, pár éve meg Mercivel."

Miért, csak annak van ízlése, aki Maseratival jár? :-) Apropó, mi van azokkal, akik mondjuk S Classe mellett tartanak egy Maseratit?
(Szerintem azért egy S 600 vagy egy W12 A8 sem éppen az ízléstelenség mértékegysége...)

alkesh 2009.05.02. 16:35:35

@Balango:
azért az tévedés hogy nem költi ilyenre, te sokat látott ügyvéd úr.
Nézz körül a világban milyen embereknek van még ehhez hasonló autója. nem is egynek. és valószínű hogy nem is ez volt az utolsó amit eladtak... mellesleg menjünk lejebb egy fokozattal. Mivel benfentes vagyok tudom hogy a középeurópai piacon nagy sikert ért el a porsche, méghozzá a nemrég megnyílt magyarországi szalonnal. Eladtak vagy 16 autót magyarországon. vajon milyen emberek vették meg? lehet hogy olyanok mint Te? maserati porsche bmw? tökmindegy mindegyik olyan amit kisparaszt nem engedhet meg magának.
és nem mellékesen "az ügyvéd a legnagyobb csaló a világon" ezt nem lehet tagadni. mindig jól élnek mindig jobban mint az átlag. és mégis nekik fáj mindig a legjobban minden.

kabaka (törölt) 2009.05.02. 16:58:18

Szegény!Egy három milliós autónál akkor 30 ezer?

1regisztrált 2009.05.02. 18:03:02

Az irigy proletároknak csak segítségül:
A 30 millióból az állam 9 M-t kap.
Ebből finanszírozza anyád műtétjét (NE KERÜLJÖN RÁ SOR!!!), a gyereked bölcsödéjét, neked a gázszámlát, a feleségednek a nyugtatóját.
Ugyanis amit TE befizetsz az csak játékpénz ahoz képest, hogy mennyibe kerülsz!!!!!

Káposztakukac 2009.05.02. 18:11:40

@alkesh: nekem is van egy olyan érzésem, hogy a tisztelt ügyvéd úr legfeljebb valami kgre vagy pázmány szintű harmadrangú egyetemen szerezte levelezőn a diplomát, és nem ügyvéd, hanem maximum jogász, ami ugye nem ugyanaz.
már alapból gyanús nekem az is, ha valakinek 3 diplomára ideje van. ügyvédeknek, jó ügyvédeknek erre általában nincs:)

Pierre Batka 2009.05.02. 18:29:15

@Balango: Te hülye vagy. Azt írod, hogy három diplomád van, stílust mégsem sikerült növesztened.
Nekem csak egy lesz egy hónap múlva (leleteket fogok nézegetni), de leolvadna az arcom, ha ennyire szűklátókürű és begyepesedett lennék.
Akárhogy is nézzük, szánalmas, hogy te aki elmondása szerint benne van az elitben nem tudja elképzelni, hogy becsületes úton is lehet sok pénzt keresni. És akinek pl. egy ilyen autó az álma, az nyugodtan vegyen egyet.
Mindemellett egy korábbi hozzászólásodban a multik vezetőinek fizetését a nem tisztességes kategóriába soroltad, csak azért mert a vevőkből élnek.
Van egy új hírem: 1990-ben volt egy rendszerváltás (a hatásfokát most hagyjuk)

zippofcy6 2009.05.02. 18:37:08

Balango-nak teljesen igaza van.

Csak annyit tennék hozzá hogy ma Magyarországon a 100 millió FT feletti vagyonok 90%-a csalással szerzett.

Vagy az 1990-95 közötti években ÁFA, adó, stb. szal az állam tudta nélküli csalással, vagy az 1990-től máig tartó időszakban a kormányon levők segítségével, "mutyizással".
Mindkettő az adófizetőktől való lopás.

Aki itthon tisztességesen "vállalkozik" annak ekkora adóterhek mellett SOHA nem jön össze egy 30 milliós autóra való.

Aki mondjuk külföldi munkával, vállalkozással összeszedett annyit hogy megveheti, az nem fog 30 milliót egy autóra költeni ami értékének 70%-át elveszti 10 év alatt, és nem utolsósorban a világ kevésbé népnyúzó országaiban 30 helyett 20 milláért megvehető. Az inkább befekteti, hogy termeljen. Neki vagy a gyerekeinek.

De aki becsületes és van pénze az már elmenekült ebből az országból rég.
Maradtak az állami alkalmazottak (mindenki idetartozik aki az államtól kapja a fizetését, államtitkároktól a tanárokig), munkanélküliek, GYESből élők, meg persze az URAINK, azok aki már jól megszedték magukat az elmúlt 2 évtizedben, az állami javak eladásából, olajszőkítésből, és egyéb, felülről támogatott bűncselekményekből. Az ilyeneknek telik 20-30 milliós autókra.

Én nem irigylem őket. Hiába vagy te a kakas a szemétdombon ... AZ ATTÓL MÉG CSAK EGY SZEMÉTDOMB MARAD !

Ottopappa 2009.05.02. 18:37:11

Bazeg!

Maserati:

Megnézik? - Meg!
Előzni egy kaland vele? - Igen!
Ha megtörik, relatíve drága? - Igen!

És most nézzük nagyfater új Chevrolet Sparkját, mely 800 köbcentis, automata váltós, és tegnap jártam meg vele a Szeged - Kékestető távot oda vissza, így 150 helyett már 640 km van benne. Nade,m a lényeg:

Megnézik? - Meg!
Előzni egy kaland vele? - Igen!
Ha megtörik, relatíve drága? - Igen!

Akkó mirő beszélünk, he???? :)))))))))

zippofcy6 2009.05.02. 18:40:22

@Pierre Batka: RENDSZERVÁLTÁS???
A hatalmon levők leültek egy asztalhoz, és leosztották a lapokat egymás között.

Nézd csak meg az alkotmányunkat, a választási törvényünket ...

Antall József megmondta mikor már látta hogy a volt kommunistáké maradt az ország:
"Tetszettek volna forradalmat csinálni"

Gurcsány is megmondta: "Akinek nem tetszik el lehet menni Szlovákiába"

Most hogy aki nem a leadózott jövedelemből él, vagyis termelt a gazdaságnak mind elment, mi maradt ? :P

Balangó 2009.05.02. 18:43:42

Őszintén és minden irigység nélkül kívánok 30 millás autót mindazon hozzám szólóknak, akik úgy érzik, hogy ez fontos vagy jó dolog.
Az életben az a szép, hogy nem vagyunk egyformák.

1regisztrált 2009.05.02. 18:47:13

MIÉRT NEM VESZ
egy becsületes vállalkózó -AKI MEGTEHETNÉ- 30 milláért 2 tonna vasat???

-nem multi, ezért nincsenek adókedvezményei, így borzasztó sokat fizet be a rendszerbe
-ezzel ellentétben a rendszer semmilyen szinten nem támogatja de még csak meg sem védi
- azt látja, hogy érdemtelen dologra folyik el a pénz, amit sok emberrel, sok munka árán létrehozott
- olvassa a KOMMENTEKET ÉS
- ha nem muszáj, nem akarja további értelmetlen máshol nem alkalmazott extra adókkak (regadó 3,2M Ft.) a feneketlen kutat tömni úgy, hogy a kútban láthatóan nagy a sötétség és az egyéb!!!

zippofcy6 2009.05.02. 18:51:29

@1regisztrált: "A 30 millióból az állam 9 M-t kap.
Ebből finanszírozza anyád műtétjét (NE KERÜLJÖN RÁ SOR!!!), a gyereked bölcsödéjét, neked a gázszámlát, a feleségednek a nyugtatóját.
Ugyanis amit TE befizetsz az csak játékpénz ahoz képest, hogy mennyibe kerülsz!!!!! "

Ez a kommunista állami berendezkedés.
Az állam elszedi a jövedelmek 80%-át aztán újra elosztja.
A kommunista ideológia szerint ugyanis az emberek egyenlőek, így a javakat újra el kellett osztani. (mert azt még ők is látták hogy az "egyenlő" emberek nem egyenlően "termelnek".)

Az elmúlt 60 évben bebizonyosodott hogy ez a rendszer NEM működőképes.

Hogy miért? Mert egyrészt rengeteg visszaélésre ad lehetőséget (nézzük csak meg mi folyik a politikában 20 éve: lopás, csalás, hazudozás)

Másrészt mindenki a sajátjának a leggondosabb gazdája. Ha azt látja hogy a jövedelme 80%-a nem őt gazdagítja sose fog úgy dolgozni mint az akinek csak 20%-ot kell leadnia.

Nem az a helyes ha az állam fizet bármit is a polgárai helyett.
Az a helyes ha csak a jövedelmük akkora százalékát vonja el tőlük hogy mindent ki tudjanak fizetni ők maguk.

De ezt a birkák sose látják be, mert a birkáknak nincs agyuk amivel gondolkodhatnának. A birka megy a nyájjal. A vágóhídra.

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2009.05.02. 18:56:58

Ld még: wrecked-exotics.com, ott sokkal több értelmetlenül elpusztított igazságtalanul szerzett értéket lehet látni ;)

Ottopappa 2009.05.02. 19:07:28

@1regisztrált: őőő... megpróbálok kultúráltan fogalmazni: te rohadt kommunista geci paraszt...

Ottopappa 2009.05.02. 19:11:17

@Balango: Marhaparaszt! Úgy van neked 3 diplomád, ahogy nekem 3 gyémántbányám...

subtotal 2009.05.02. 19:12:33

E39-es xenon lámpa is 200eFt
márkakereskedésből.
Nekem egy apró kocc lököscserével és
lámpacserével, motortérfényezéssel
540eFt volt.
Még jó, hogy volt casco.

1regisztrált 2009.05.02. 19:21:43

@Ottopappa: ha problémáid vannak a szöveg értelmezésével, és nem világos , hogy melyik oldalt kéviselem akkor:
-tovább kellett volna iskolába járni
-nézzd meg mit is jelent a kommunista szó a NAGY ÉRTELMEZŐ SZÓTÁRBAN
-nézdd meg, hogy biztosan bevetted-e a gyógyszered
-de megértelek, ha az úttörőnyakkendő puszta gondolatára is könnybe lábad a szemed

INSIDER 2009.05.02. 19:27:10

@The Good Boy:

A szerzőt ismerve nincs ebben semmi meglepő, világ életében ebből élt.

Egyébként nem vagyok irigy,ha valakinek van 30+ milkája autóra, az különösebb megerőltetés nélkül köhögi ki a 3 kilót is.Erről kár volt cikket irni.

Ámen!!!!!!

apoa 2009.05.02. 19:28:52

Ez a tótzé még nem igazán nőtt fel ahhoz, hogy autós laokba írogasson.

kuzee01 2009.05.02. 20:02:40

@www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059: Ahogy nézem a népitéleted alapján Te sem kicsiben játszol... Ha nem titok akkor elárulhatnád, hogy mivel foglalkozol.

serwer 2009.05.02. 20:03:08

Azt nem értem, hogy aki nem adná az egyik tökét ezért az autóért, minek ír ide?

AK76 2009.05.02. 20:14:01

most nézd meg a sok IDIÓTÁT...
adva van egy autós portál,egy semmitmondó lófasz cikkecske,egy maserati,egy légyszarnyi koccanás,alaphangon 3 kiló kár,meg némi reklámocska...
és erre hol kötnek ki a barmok??
naná!!!::KOMMUNISTA.
ennyi fantáziátlan gyökeret...
bravó bazmeg'
tisztelet a kivételnek....

zippofcy6 2009.05.02. 20:26:36

@AK76: Ez azért van mert mostanra a társadalmi elégedetlenség elérte az a fokot amit az átlagember már nem képes tolerálni.

Gyengébbek kedvéért: ha egy szerettünk haldoklik akkor a világon mindenről ez jut az eszünkbe, egyszerűen azért mert az összes többi problémánk eltörpül mellette.

Hazánk évek óta tartó lassú agóniája pedig mindannyiunkat érint akik (egyelőre még) benne élünk, nem ?

zotttya 2009.05.02. 20:33:32

Hello Mindenkinek!
Hmm
Komoly gond van Magyarorszagon! Ebböl a kis blogbol is latszik.
En a magam reszeröl Svedorszagban elek es dolgozom mint orvos.
Többek között a fentiek is közrjetszottak ebben a döntesemben.
Amig emberek ezrei vannak munkanelkul es elnek akar az utcan addig az en szocialis erzekenszegemetg serti, hogy vannak emberek Magyarorszagon akik kepesek ekkora összeget költeni egy autora. Nem is azert mert egyszeruen sok es ertelmetlen , hanem azert mert egyszeruen MIBÖL? Megegyszer mondom Magyarorszagon MIBÖL? Gondolkodjunk mar el ezen! Nem termel az orszag semmit csak fogyaszt. Meg a szolgaltatas sem kulföldi penzt hoz be hanem csak visz ki, mint ahogy a multik is. Szoval ha valakinek van elegendö penze venni egy ilyen kocsit akkor ebben verszivasban aktiv közremuködö.
Fordithatnak jotekonysagra is azta rengeteg penzuket-marcsak azert is mert a lelkiismeretuk biztos raszorulna erre...
Ha ugy igazan belegondolunk!
Lehet "multi" ceg vezetöje akit barmikor kirughatnak, lehet allami ember vagy vallakozo jo APEH-es kapcsolatokkal.
A gond nem az autoval van es nem is azzal hogy valaki sokat költ ra hanem azzal, hogy ezt PONT MAGYARORSZAGON teszi.
Ui: Stockholmban meg nem lattam ikyen szep autot...
:-)

audigarage 2009.05.02. 20:43:13

Mi 1 ilyen komoly sérüléssel nem boldogulnánk,piti A8 jobb első negyed cserevél is el bibelödünk vagy 2 napig.

serwer 2009.05.02. 21:17:56

@zotttya:
Itthon meg rénszarvas nincs :D
Írj inkább a volvókról.

2108face 2009.05.02. 21:18:36

@zotttya: Van olyan ország ahol még nagyobb a kontraszt. Oroszországban pl. társadalom felének Samarája meg Kalinája, a másik felének Porsche Cayanne, Mercedes ML-je van, de Maybach se ritka (taxiban is van)... Ott micsoda irigykedés lehet, persze érthető. :D

Káposztakukac 2009.05.02. 21:24:17

@zippofcy6: na látom megint gazdagabbak lettünk egy sarki kocsmában doktorált szakemberrel.
a magyar alkotmányról és választási törvényről TE meg ne beszélj, mert azt se tudod miről van szó. szerintem világ életedben nem olvastad el, de még csak bele se olvastál egyikbe se.

insight 2009.05.02. 21:37:54

Multinál dolgozom (igaz nem főnökként), több diplomával, két idegennyelvet beszélek, a munkámban sikeres vagyok és nem érzem magamat tehetségtelennek. Egy árva Maserati sem parkol a garázsomban, de nem is nagyon érdekel. Van két fiam, akik több örömöt adnak nekem, mint bármi a világon.

Szerintem az, hogy valakinek nincs (és nem is lesz) Maseratija nem a tehetségen, vagy a lustaságon múlik. Magyarország másképp működik.

Azt gondolom, hogy alapvetően nem kizárt ennyi pénzt tisztességesen megkeresni, de sajnos kicsiny országunkban könnyebb olyan "vállalkozót" találni, akinek a vagyona a legkevésbé sem jogszerű és jogkövető, etikus tevékenységből származik, mint olyat, aki mondjuk egy jó és tisztességes üzlettel/ötlettel keres sok pénzt. Ez is a múlt öröksége, nemcsak a "dögöljön meg a szomszéd tehene is" szemlélet...

kocapecas 2009.05.02. 21:46:32

mi a fasznak olyannak sportkocsi aki parkolni sem tud?????????????
vicc!!!

vegyen smartot vagy kispolszkit:D

zotttya 2009.05.02. 22:02:40

@serwer: :-)
Meg en se lattam egy ev alatt...
Ami a volvot illeti van egy Xc90 D5-03 as eladom ha erdekel valakit fenn van a hasznaltauto.hu-n is
Bar eddig meg csak itteniek erdeklödtek... ( irt is meghirdettem)
Nagyon jo csak iszonyatosan megadoztatjak a diesel autokat!
Udv

2009.05.02. 22:08:13

Renault márkaszervízben hátsó lökhárító horpadás és csomagtér fedélen kb 3 centis horpadás 700k HUF. Mindent cseréltek még azt a renault emblémát is aminek semmi baja nem volt (24 ezerért !). Hihetetlen a számla, mondjuk kötelezőre fizetett mindent a biztosító. Ja és ez nem most volt, hanem 2003ban.

zotttya 2009.05.02. 22:10:19

@2108face: Ok.
Ez igy van! Szerinted melyik a követendö pelda???!!!
Szerintem nalunk nnagyon a vadkapitalizmus lett a követendö pelda korrupcioval fuszerezve- azert nem olyan durvab mint Oroszorszagban-de mi kis szintunkön elegge gyalazatosan!
A legnagyobb kulönbseg a fizetesekben szerintem Oroszorszag es US, UK de az utobbi kettöben az atomgazdagok nem az adocsalasbol gazdagok!!!!
Ez FONTOS!!!
Tehat reszt vesznek a tarsadalmi terhek viseleseben söt joval nagyobb reszben mint mondjuk egy 2 kezi munkas. Na ez a nagy kulönbseg es ezert nincs ott akkora "irigykedes". Ez az "irigykedes" pedig abszolut helytelen szo ebben a korrelacioban. Ez inkabb egy egeszseges kivancsisag es aki ezt irigykedesnek nevezi az tenyleg nem latja at vagy a helyzetet ott Magyarorszagon habar ott el vagy nincs tisztaban a szo jelentesevel...
Szep estet!

1regisztrált 2009.05.02. 22:25:48

@zotttya:
Ez a nyomatékosam hangsúlyozott MIBŐL kérdés egy doktorátus megszerzése után elég infantilisnek tartom.
Ha a túllihegett -akigazdagazcsalóis- témát végre félresöpörjük azért be kellene látni ,hogy ugyan ha kevés embernek is, de megadatott a becsületes siker lehetősége MAGYARORSZÁGON -mert volt lehetősége, bátorsága, tudása valamit másképp csinálni- a NEMTERMELŐ nagyátlaghoz képest. Nyilván ennek a lehetősének a hiányát érezted amikor -számomra teljesen elfogadhatóan- magadat többre tartva, elmenekültél Svédországa.
De szociális érzékenységet ne emlegessünk abból a pozícióból, amit olyan diploma megszerzésével tudsz betölteni mely finanszírozásának nagyobb részét a MAGYAR adófizetőknek köszönhetsz. Mondom ezt amellet, hogy hiszem, innen orvosként menekülni kell.
Ja Svédország a minimál-puritanizmus mekkája ezért nem látsz mediterrán" verdát".

Musaic (törölt) · http://www.musaic.hu 2009.05.02. 22:32:30

@GregHozta:
"de nem hinném, hogy normális dolog az, ha az átlagember ÉVES BRUTTÓ keresete annyi -vagy kevesebb-, mint egyesek HAVI NETTÓ bére."

Ismerkedj meg a passzív jövedelem fogalmával. Dolgozni kell érte, viszont van is miért. Nem az időd adod a semmiért(a nevében is benne van: állás), hanem felépítesz valamit, ami masszív értéket képvisel.

"És én sem csak a monitort nézem két főiskolával."

Láttam én olyat, hogy két ember összesen 8 diplomával (Nagy Britanniából is volt pár nekik) indultak, és nem abból építették fel az életüket és a jövőjüket, hanem abból, hogy pénztermelő rendszert építettek ki. Ez legális és etikus, bármennyire hihetetlen is egyeseknek..

IreCar 2009.05.02. 23:28:29

Akinek ilyen autója van, az pont leszarja azt az ezer eurót javításra.

CConstantine · http://www.xenu.net 2009.05.02. 23:40:06

igen életszerű beszámolót olvashattunk egy Maserati GranTurismo kapcsán.
Fantasztikus hír egy kis karc, nem?
Ennyi erővel írhatnátok arról, hogy ma megkarcoltam a kezem és kb 10 forintból bekötöztem.
Kb hasonló nehézséget jelentett mindegyik esetben a tulajnak a megoldás.

Spiritmonger 2009.05.02. 23:43:36

miért is nem lehet a műanyagfüleit a lámpának műanyaghegesztővel megcsináltatni?

azért, mert a 300k javítási költség lemenne 15000 forintra, és az snassz?

ezt a sznob majmot, meg azt, aki ezt így írja le, mégha megrendelésre is

1regisztrált 2009.05.02. 23:55:46

@CConstantine: erre a jellemző hozzászólás:
Megnézném én azt az (gaz)embert akinek volt 10 forintja a sebkötözésre, az ügyeleten ingyen is bekötik és sokkal feszesebben (úgy férfiasan). Nem csak olyan puhapöcs módjára, mint ahol azoknak csaló milliárdosoknak akiknek a keze sosem edződöt IGAZI munkában! :-))))

kuzee01 2009.05.03. 00:00:04

@Musaic: Ami Magyarországon 99% =MLM. Csodálkoznék ha mást értenél passzív jövedelem alatt, de cáfolj meg.

alkesh 2009.05.03. 00:11:18

Emondom mi a heco
lezúzod kocsidat két kb 15cm fekete csík karcolás lett a lökin. bemész márkaszervíz megkérded mibe kerül újávarázsolni. aszondják lökhárítót zúztál?! Okés először is lesz egy új műanyag elem, 70ezer lesz egy festés (kb 1dl anyag) 45ezer +munkadíj, 2 nap festéssel, egyéb alkatrészek (patentok csavarok ha kell stb.)
papírmunka plusz neked szabadság hogy bevidd meg elhozd a kocsit. na mennyi a vége? 135ezer lett

Apa elővesz telót kéri havertől ismerős számát... felhív lebeszél elmegy festéket vesz leszerel odaad 3 nap múlva visszakap felszerel és kész. menniy a vége? 15ezer
nanáhogy a 2. verziót választja a kisember (kb így képzelem)

mindez egy maseratinál??? meg se próbáld a maszek meglátja a kocsit és elküld a melegebbre mert ő úgy nem tud festeni, (különleges keverék extra módszer).

nesze neked 30millás kocsi, meg kacsáért kapott jogosítvány:D

s-s-s 2009.05.03. 00:27:58

Ne üsse egymást a nagyságos természetudományos doki, a svéd orvos, meg a 3 diplomás jogi szakembör, nomeg a bácsi az R8as audikból... menjetek ki és sétáljatok egyet...
akkor nem ezt olvasnám és röhögnék, hanem végre tanulnék.
:D

s-s-s 2009.05.03. 00:31:55

Megkérem a kedves totalcar szerkesztőséget, hogy nehogy eszükbe jusson a népítéletekben is forumot nyitni, mert ott lenne a nagy vita a fellengzős dep*csagazdagvagyok úraknál...
én pedig nem fejezném be a sulit soha:D

orbán cigány takarogggyyyyyy 2009.05.03. 08:23:01

A tulaj valószínűleg leszarja,hogy 300ezer a kis javítás összege,és nem ezen kezd el spórolgatni.
Olvasom a sok irigy rosszindulatú kommentet,tipikus balkáni hozzáállás,ha már 30milliós autót húz meg a tulaj akkor,már kacsáért vette a jogsiját

alkesh 2009.05.03. 08:33:05

@orbán cigány takarogggyyyyyy: te nagyon agyoniskolázott... aki ekkora autóval jár és ki van nyalva a segge a tolatóraddal és hasonló apró segédeszközökkel és mégis meghúzza a 30 millás autóját az szted tud vezetni? mert sztem nem. az meg pláne egy jelzés a vezetőjéről hogy parkoláskor zúzza meg 3km/h sebességnél úgy hogy gyanítom körül is nézett közben hogy hova parkol... ennyire nuub el tudom képzelni mit csinálna egy átlag sedan opel astraval amiben semmilyen segédeszköz nincs a tolatáshoz:D:D:D:D nuuub.

A szerb (törölt) 2009.05.03. 08:35:42

Opel Astra G Caravan a héten lett javitva: hátsó lökháritó 110ezer, jobb hátsó lámpa 23 ezer, fényezés 50. Cascora ment, a satöbbivel apróáruval 55 lett az önrésze. ugyanott van.

DonGatto 2009.05.03. 08:36:41

Nohát, meg vagyok döbbenve, hogy ez nem lett gazdasági totálkár...

orbán cigány takarogggyyyyyy 2009.05.03. 09:24:07

@alkesh:

te nagyon jó szövegértő olvasd el újra a cikket,oldalra nem érzékel a tolatóradarja!Ha járda szegélynek nyomta neki az elejét az bárkivel előfordulhat.

Bontószökevény 2009.05.03. 10:35:14

Az ügyvéd mint becsületes kenyérkereső! Ugye ez csak vicc!:D

alkesh 2009.05.03. 11:22:37

@orbán cigány takarogggyyyyyy:
óóóó istenem bocs vazzeg hogy a parasztja oldalérzékelő nélkül már nem is tudja vezetni a 30 millás maseratit, látszik mekkora egy noob vagy te is ha még el is hiszed amit írsz.
Mert amúgy a járdaszegély meg az út patka meg a parkolóban lévő oszlopok invisible módban vannak telepítve a város minden részén, és a dukko lux egyik embere nyomkodja a disable gombot mikor éppen arra jár egy 30millás maserati.

Mioporfeszosz (törölt) 2009.05.03. 11:36:27

Eddig volt szép és hibátlan az autó, nem a koccanás, hanem a hazai javításnak nevezett gányolás lesz a végzete.
*************************************
Különben ide csupa idegbetegek járnak akiknek nem volt gyerekszobájuk?
Mindenről szó van, csak nem a kocsiról, sok frusztrált szerencsétlen itt éli ki magát.

orbán cigány takarogggyyyyyy 2009.05.03. 11:40:26

@alkesh:

Süt a hozzászólásaidból a rosszindulat,szánalmas kis emberke lehetsz.

z 2009.05.03. 12:43:32

A pénz, a pénz... sok olyan ember van (én is ismerek párat, még a tágabb értelemben vett családban is van olyan), aki értelmiségi, azzal kezdett el vállalkozni amihez ért és kis szerencsével föl tudott rá építeni egy jól működő vállalkozást és most kb. ilyen értékű autóval járkál. Hát tegye, költse a pénzét arra, amire akarja.

Más kérdés, hogy egy ilyen autó tényleg nem mindennapi használatra készült, főleg nem magyarországira és városira. Szerencsésebb országokban van a gazdagembernek egy mindennap használt, ütni-vágni, parkolóban lavírozni való kisebb autója, a gran turismo (akár ilyen, akár másfajta) meg benn áll a garázsban és ha nyaralni megy, nekivág vele az autópályáknak.

Beekey 2009.05.03. 14:01:32

Engem Isten igazabol csak egy valami erdekelne, hogy mi a baja mindenkinek az ugyvedekkel? Tan nem kell nekik tanulniuk? Es ahelyett hogy a moralis szart lokitek, hogy egyszeruen nem lenne hozza gyomrotok, hat inkabb az igazat kene bevallani, nincs ra se ertelmileg se akaratilag egyikteknek se, hogy barmit is elerjetek az eletben, igy inkabb mocskolodtok, mert az egyszerubb. Akinek nem inge ne vegye magara, vagy csak inkabb elvezzetek ki a tegnapi Real - Barca meccs gyonyoreit , ahogy megalaztak a fasisztakat a sajat sasfeszkukben ;-)

alkesh 2009.05.03. 15:01:20

@orbán cigány takarogggyyyyyy:
ez nem rosszindulat nincs nekem semmi bajom azzal ha valaki 30 millás autót vesz és jár vele, de hogy egy parkolóban zúzza meg akár még ennyire is az nevetségesen balfax emberre utal. itt németeknél mindennapos az ehhez hasonló autó sőt... nem mond újat az aki írja az ilyen cikkeket. és a vezetési kultúrájuk is más mint otthon. néha megyek haza és azon csodálkozom hogy a francba élem ezt túl pedig alig 200km-et kell az országban autóznom. vicc az egész ahogy közlekednek otthon. és gyanítom ebből fakad az is hogy nem látja a parasztja a járdaszegélyt, vagy abból hogy leengedte a HV-t teljesen, és megcsillant a kopasz fején a napfény... (gyengébbek kedvéért a HV az ülés magasságállítója)

alkesh 2009.05.03. 15:02:10

legalább az autópályán törte volna meg 200al akkor nem szólnék semmit.

Skeptical 2009.05.03. 15:08:44

ha a rosszindulatot felretesszuk erdemes belegondolni, hogy hany magyar focista jatszik pl nemetorszagban, angliaban millios fizetesekert, nekik sem tetel egy ilyen kocsi.

tailorka 2009.05.03. 15:13:15

Eggy paran aszt mondjak,hogy nem tud vezetni!Akarkivel megtortenhet,hogy meg koccantja az autojat meg akkor is ha 30 millas vagy ha csak 200 ezres auto!Ha volna penzem enis vennek magamnak egy ijen vagy hasonlo autot,de szerintem mas is!Nem kell irigykedni,csak ugyesnek lenni mert akkor neked is lehet jo autod!

ki kicsoda 2009.05.03. 15:15:06

Szegény többdiplomás, nagyon okos hozzászólók! Egy nyomorult 30 milliós autótól ájuldoztok, miközben többszázmilliós jachtok vannak magyar magánkézen? Arról nem beszélve, hogy ezek a luxus cikkek embereket tartanak el, amíg elkészülnek, aki pedig képes megvenni, miért ne tenné. Az pedig, már nyolc általánossal is belátható lenne, hogy nem az a kérdés a munka értékében, hogy mennyire izzadsz meg tőle, hanem, hogy mi az eredménye. Azaz pl. egy igen, vagy egy nem eldönti, hogy a vagyonod a fele lesz, vagy a duplája. Persze ez havi fixszel, "több diplomával" sem érthető. Ez nem tisztesség kérdése, mert a pénz nem érzelmi kérdés.

orbán cigány takarogggyyyyyy 2009.05.03. 15:17:32

@alkesh: és neked milyen autókád van?
nem csak kopasz kigyúrt fukszos formáknak van 20-30milliós autójuk

alkesh 2009.05.03. 15:54:30

naná majd pont neked árulom el milyen autóm van mi?!:P

sztem nem vagyunk irigyek csak skótok:P de most tényleg melyik majom vesz magyar utakra ilyen autókat? amelyik igen az nem normális az száz...

BlazeHun 2009.05.03. 15:55:34

Mi ez a szar, kit érdekel hogy mi szakadt le a fosadék grtúrizmóról. Milyen jó volt régen a TC!
Sajnos ez elmúlt!

Mennyen annyába Grantúrizmó!

stand.by 2009.05.03. 16:05:08

nem drága a 3 ropi. Nekem 250 volt egy 4 milkás kocsinál hasonló történet, pár elem fényezése + 1 lakatolás

1regisztrált 2009.05.03. 16:08:16

@alkesh:
Érdekes megállapítás a MAGYAR ÚT-ról meg a majomról!
Tehát ha valaki SZ@R helyre születik akkor álmodnia és élnie is csak SZ@R-ként lehet.
De ha ugyanezt ott teszi ahová TE menekültél, akkor már nincs is benne semmi különös!

GregHozta · http://ceedclub.hu 2009.05.03. 17:19:44

Kicsit elkanyarodott a téma... :)

De egyébként a cikknek kb. akkora hírértéke van, mintha arról írtak volna...
Kifogyott a benzin a kocsiból, és a Váci út 34 szám alatt lévő, ESSO töltőállomás kutasa azt mondta, 13.880 forint lesz. Ergo semmi... burkolt reklám (aki tudja mi az a SEO, tudja miért szerepel a címszavakban a dukko lux)... mint ahogy az egész karpark blog, és az összes cikke az. (Renault, Skoda, Volvo, Nissan, Hyundai - Duna Autó Autováros, Toyota - Sakura, Citroen - Wendom, Toyota - Mayer, Yamaha - Harmati, Suzuki - Suzukivilág)

orbán cigány takarogggyyyyyy 2009.05.03. 17:31:49

@alkesh: szégyenled,hogy nem mered elárulni?

Kenedy1 2009.05.03. 17:40:13

Még mindig túl sok a kommunista beütésű sóher aki ha meglát már egy 10-20 milliós autót már szentségel. Ők abba a bizonyos spórolós jól megvagyunk szoci világba nőttek fel. Ennek már vége.
Ha valakinek van pénze arra költi amire akarja.

Passionata 2009.05.03. 19:39:01

ket karcolasert nem fujkaltatnam a kocsit,
1.lesz meg rajt.
2.eladasnal lesz mit magyarazni.

perszepersze 2009.05.03. 20:22:39

Gyerekek! Ebben a cikkben nem a maserati a lényeg, hanem a reklám. Ha elvonatkoztatunk az autó márkájától, árától és az autó ázsiójától, eljutottunk a lényegig! Ez a sérülés technológiailag semmiben sem különbözik egy swift hasonló sérülésétől. Tudom! A fényező ismerősöm ugyanazzal a festékszóró pisztollyal , festo csiszolóval, és karosszéria huzató dózerral javította a bmw 6.-os kabriót, mint az én volvómat ami már kilenc éves! Jót kacagtunk azon, hogy a bmw sárvédőjavítása, a karosszéria és fényezési munkája annyiba került mint az én ajtóm kalapálása és festése. A technológia ugyanaz, a festék is a gyári beszállítótól jött, csak a 6.-os javításáért 200 k.-t kért mert az még drága autó, az enyémért meg csak 70-et, mert az relatíve újkorában sem volt az! Kit, hogy lehet lehúzni, ezen van a hangsúly.... Ha van pénze maserati-ra nyelje le a békát, hogy a 30 ezres javításért 300.-at kérnek! Ennyi...
Egy stutgartban élő magyar vendégünk rendszeresen járt hozzánk vacsorázni, és nem nyafogott, amikor elvitték a tükrét a ferrari 430-nak és 5 ezer € volt a csere és a javítás költsége. Tudta Ő is, hogy nem aranyból készült a tükre, sőt, talán még a puntó tükrének az elektromos bele van benne, de a ferrari logót sem ingyen ragasztgatják rá a motorháztetőre! Megrántotta a válát és csak ennyit mondott: " Én akartam Ferrarit, és ez ennyibe került. Ez van. " Sokba van az, hogy nem jön szembe veled minden sarkon egy ilyen autó.....

www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2009.05.03. 20:52:48

@kuzee01:

Nem titok. Biogáz erőművekben és biopellet üzemekben használatos gépsorok gyártásával foglalkoznak a cégeink (testvéreimmel csináljuk). Főleg osztrák cégek a megrendelőink. Én a pénzügyekkel foglalkozom, a technológiához nem igen konyítok. ...bár tudom, hogy itt nem lesz ganyés meg olajos a kezem, de azért tisztességes munkának tartom.
Azonban mindennek semmi köze a témához :-)
-----------------------------------------

Egyébként felesleges más zsebében turkálni, az itt károgók a pofázás helyett például a saját boldogulásukkal is foglalkozhattak volna a hétvégén. A lehetőség mindenki számára adott, nekem sem a legyek hordták össze, amim van, hanem én magam.

A másik, hogy valaki szociális érzékenységről papol, miközben a magyar állam által finanszírozott diplomával Svédországban dőzsi-mőzsizik... Gyomorforgatóan álszent és önkritika nélküli.

Áki 2009.05.03. 20:55:29

A Quattroporte első lámpája 740.000 Ft...lehetséges, hogy nem fognak bele férni a 3kilóba? :D

Ronin_ 2009.05.03. 21:02:20

TóthZé,

mé' köll mindég ez a Dukko-Luxxx reklám???

Szponzorálnak?
Akkor is erős...

CConstantine · http://www.xenu.net 2009.05.03. 21:46:15

@Ronin_: naná, vagy csak hozzájuk visznek luxus autókat ;-) no meg csak ők jelentenek róluk.

Érdekes 2009.05.03. 22:04:48

remélem legközelebb a vontatón látjuk, totálkárosan kamiun alól ;]]]]]]]]]]]

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2009.05.03. 22:29:08

Én úgy vagyok a parkolási balesetekkel, hogy amíg
- az ajtók nyithatók és zárhatók
- a motor berreg, és
- nem húzok semmit se az aszfalton
addig nem történt semmi :).

Ezért nincs Maseratim.

perszepersze 2009.05.03. 22:51:59

@www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059: Maxi riszpekt neked, barátom! Hála a Jézuskának, hogy a tehetősebb emberek között vannak olyanok is mint Te. Végre valaki aki nem fikázza, köpdösi és lenézi az olyan csóringereket mint én, és nem repült el magától, mint a zeppelin! Bár, igazán nekem sincs okom panaszkodni és jajgatni, meg ha azt csinálom, akkor nekem mitől lesz jobb?! Múltkor is kaptam hideget-meleget, mert egyszerű pincérként sokat és keményen dolgozom, és megkereshetem a magyar "tényleges" átlagfizetés 3-4 szeresét becsületesen, alázatosan, és ezért futja volvora és hondára, meg sok másra. A pellett gyártással már régen foglalkozom elméleti síkon, hogy könnyítsek a magam, és némi haszon reményében a mások helyzetén.:) Van egy kis affinitásom műszaki, tervezési és kivitelezési szinten, és egyszemélyes vállalkozásként megtervezem, legyártom magamnak a gépet, egyszerűsített-primitív formában, és ha a Jézuska is megsegít egy kis szerencsével, lefedem a szűk pátriámat olcsó tüzelővel!
Kívánok magamnak sok szerencsét és kitartást hozzá, és egyszer még, talán lehetek konkurencia is számodra! :)
( biztos nem, de nem irigykedek arra amit elértél, hanem példának állítom magam elé! )
Sok hozzád hasonló, értelmes, élni tudó embert kívánok magyarországnak!

botibmw 2009.05.03. 23:36:47

minek másra mutogatni nemértem.amugymeg aki maseratival nemtud parkolni az üljön biciklire!

botibmw 2009.05.03. 23:38:15

sőt aki akármilyen kocsival nemtud parkolni

Anulu · http://salgoauto.hu/ 2009.05.04. 10:54:33

Aki meg tudja vásárolni a 30 M Ft-os autót, annak nem fog gondot okozni a 300 E Ft os javítási költség.
Értelemszerűen egy ilyen autóra Casco se ártana és akkor máris csak 30 E Ft ba kerül a koccanás

Moodshooter (törölt) 2009.05.04. 12:11:20

Szerintem pedig a tulaj jó gazdája a kocsinak, mert az ilyen apró problémákat is kijavítja egyből. Ilyen tulajdonost inden autónak!!
A reklám része pedig szerintem lényegtelen ennyi erővel az Opel tesztek Opel reklámok az Alfák meg Alfa reklámok?
Én azt sem bánnám, ha normális szervizeket is bemutatnának, hogy tudjam hova vihetem nyugodt szívvel a kocsimat.

The Good Boy 2009.05.04. 12:35:33

@R.T: mutass olyan biztositót, aki 30+ milkás autóra ad neked 10%/30 ezres önrészes cascot. Teljeskörű casco, pici falu, b10-es soförrel 114.000.- Ft/hó online kedvezménnyel, és 10%/500 000 ft. az önrész (egyébként is csak 1 biztositó meri a cascot bevállalni).

SsPL71 (törölt) 2009.05.04. 13:24:30

@zippofcy6: "Maradtak az állami alkalmazottak (mindenki idetartozik aki az államtól kapja a fizetését, államtitkároktól a tanárokig), munkanélküliek, GYESből élők"

Szerinted aki 10+ évet ledolgozott és minden fillért leadózott, az nem fizetett annyi adót ez idő alatt, hogy 2-3 évig ne lehetne GYES-en?

@perszepersze: "A fényező ismerősöm ugyanazzal a festékszóró pisztollyal , festo csiszolóval, és karosszéria huzató dózerral javította a bmw 6.-os kabriót, mint az én volvómat ami már kilenc éves! Jót kacagtunk azon, hogy a bmw sárvédőjavítása, a karosszéria és fényezési munkája annyiba került mint az én ajtóm kalapálása és festése. A technológia ugyanaz, a festék is a gyári beszállítótól jött, csak a 6.-os javításáért 200 k.-t kért mert az még drága autó, az enyémért meg csak 70-et, mert az relatíve újkorában sem volt az! Kit, hogy lehet lehúzni, ezen van a hangsúly"

Ezzel most szépen vázoltad a magyar "tisztességes" vállalkozók mentalitását és nyereség kalkulációját.

@www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059: És a gyártóüzemet milyen tőkéből sikerült létrehozni?
Gondolom gyűjtögettetek, meg nélkülöztetek mire összejött az a kis lé.

A hülyék meg odaát vannak....

lzh6k4 2009.05.04. 13:46:16

komolyan mondom. FRANCOT SEM ÉRDEKEL, HOGY PÉNZESZSÁKOK HOGY TOLATNAK BELE AKÁRMIBE A SAJÁT F@SZSÁGUKBÓL.
Mennyit fizet a dokku lux, vagy hogy írják?

Ez nem kár-park, hanem tízmilliós otók apró karcolásai.

Sokkal értelmesebb lenne hétköznapi, veled is megtörténhet eseteket publikálni, ami építi az autós társadalmat.

Anulu · http://salgoauto.hu/ 2009.05.04. 14:25:03

Elég jól reklámozzák a Dukko-Luxot.

Anulu · http://salgoauto.hu/ 2009.05.04. 14:37:06

@The Good Boy:
Igazad van!
Nem folytam így bele, mert egy átlagos autóra simán működik a 10 %-os casco.
Sajnos még nem volt 30 M-es autóm így nem értek efféle hátrányok, mint ezt a szegény Maserati tulajdonost.
Egyébként ez nem az átlagember problémája.

t.o.d. 2009.05.04. 14:40:13

Végigolvastam a kommenteket, hát ez nem eccerű... :-)
a) lássuk be, valószínűtlen, hogy aki vért izzadva összekeres egy kisebb vagyont (monnyuk 60 millát, mert a becsületes ember előbb házat-lakást vesz, aztán utána drága kocsit), az valszeg nem költ 30 millát valamire, ami két év múlva 10-et ér...
b) igaz ugyanakkor, hogy az a yuppie-réteg (pl: fiatal ügyvédek...:-)), akiknek ezt a csudajárgányt szánták, létezik már Kishazánkban is.

Aki tehát ilyen kocsit vesz, megérdemli, ha a demszkipálca 3 kilós kárt csinál benne, de aki ilyen kocsit vesz, annak legalább stílusérzéke van, mert ez a járgány biza qrvajól néz ki.

Én egyvalamit nem értek: maga a poszt minek jött létre? Attól tartok, hogy senki sem morzsolgatott krokodilkönnyeket a szeme sarkában e poszt okán...

www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2009.05.04. 15:27:36

@SsPL71:

Amúgy semmi közöd hozzá, de ha már ennyire megy a mások zsebében turkálás...

Nem gazdagságba születtem bele, szóval számodra bizonyára meglepő módon előtte is dolgoztam/dolgozunk, bár más területen. Igen, eszetlen költekezés helyett spórolni is kellett, bár gondolom ez is a hihetetlen kategória.

Valamint létezik olyan is, hogy (részben) bankkölcsönből indított vállalkozás, amit egy jól működő vállalat az évek alatt kitermel, sőt, ha nagyon jól csinálják, még nyereséget is termel mellette. De az írásodból tükröződő mentalitásod alapján, ilyenekkel nemigen találkozhattál még életed során...

Zapek 2009.05.04. 17:00:51

Uraim!

Külhoni (CH-USA) informatikus vagyok. Otthon szereztem matek-technika (TTK:-) szakpáron diplomát '94-ben, a többi hozzájött az évek alatt (a nyelvek is). Álmodtam, mint bárki, hogy frankó lesz a rendszerváltás, frankóbb, mint ami volt előtte. Más történt, de egyvalami azért igaz: nem kell ahhoz lopni, hogy legyen egy ilyen verdám! Mint egykori ex-szoci csóri, vidéki, koleszos álmodozó olvasom a honi autós firkálmányokat és verem a hátsóm a földhöz a GT-ben. Örülök, mert szerettem volna, már vagy 20 éve. Mindkettő összejött...
Szeretem a Maseratit mert stílusos olasz, igényes, állatul megy, Mások is szeretik a ritka és tapintható egyediségét, olcsóbb, mint egy F1 és nem kevernek össze vele a már hivatkozott "nemadózó" körrel (jóllehet ebben a rendszám is segít CH kicsit).
Mindemellett gratulálok annak, aki a piacgazdaságban a kommunizmusról ábrándozik! Ráadásul ehhez egy ilyen kicsinyes lúzer érvelést dob össze (belelát legfeljebb az élete klozetjébe és nem a rendszerekbe… persze amúgy meg a világ fogott össze, hogy csak leigázottak értekezhessenek a szar életkilátásokról... na ja!) Szerintem ő sem érti: se saját magát, se a környezetét, amibe azért így vagy úgy beilleszkedett és dolgozik valami miatt. De minek?! Ezért? A többi kommentelő is boldogabb lenne az ilyen gyámoltalan és mérgező szösszengetések nélkül. Kiváncsi lennék hány év után jutott el idáig? Élt-e az átkosban? Csak legalább egy ilyen: | kicsit?
Csak mellékesen jegyzem meg, hogy esélyem sem lett volna a rendszerváltott Hazám és a megnyílt kapitalizmus nélkül legálisan venni és (!) Szegedre hazamenni egy ilyen verdával. Emlékszem Anyám szülúfalujában az egyik fóliás nagyparaszt '86-ban mert venni az egyik iraki vendégmelóstól egy új azúrkék Mithsubishi Lancer-t, abban a pillanatban két titokszolga megjelent "véletlenül" és elkezdte faggatni hetekig vissza-vissza térve a kivagyiságára... Ezeken tán érdemes elgondolkodni kedves Fidel rajongó barátaim!

Amúgy pár szó a géprendelésről és magáról a gépről.
2007 decembert-t írunk előrendelés:
Factory Questioner: Your profile: TOTAL Houshold Income (a belépőszámot tessék figyelni!): "more than 100.000 €/year" és a kilépő összeg: "more than 800.000 €/year?"

A sok "mor than" azért árulkodik nagyjából, hogy milyen költségeket lehet majd kalkulálni. Így én is csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz, hogy a poszt mibenléte kérdéses… Technikai hobbira persze, hogy drága minden, és ezt tudják a műhelyek is: nem véletlen, hogy a tulajaik majdnem úgy élnek, mint a kuncsaftjaik.
Most volt egy teljes vezérműrehab 7000 km után - mert ezt kéri a kicsike gépkönyve - 2800 közöspénz értékben, maszek tuningműhelyben. Hivatalosban ez duplája lenne és még, meg sem engedik, hogy megnézd a szétkapott motort… a maszek srác amúgy a Ferrari CH gyári csapat szerelője: tehát tud valamit. Amint látható verem a garast én is a fogamhoz, hisz bennem él a '89 előtti imprinting. Egyébként most lesz egy 9000 €-s lengés-csillapító tuning, ugyanis a gyáriak 250 felett kanyarban puhák, "úszik a segge" velük, s így nem egy M6 is kiröhögött már München -Frankfurt között…

Bocs a terjengősség miatt, de talán éreztetni tudtam, hogy nem tolvaly mindenki a aki lakkfekete GT-ben örül az Életnek. Amúgy marha jó látni, hogy a 99% érti-éli és nem félremagyarázza a szabadpiacok elveit. Nagy szó ez csak ennyivel a rendszerváltás után! Kívánom, hogy mindenki fogja meg az álmai tökeit és jól szorongassa meg őket! Megéri és nem feltétlenül törvénytelen;-)))! A piacok meg működnek minden töketlen kommentelő nélkül is :o).

serwer 2009.05.04. 18:45:38

ez még mindig levágja a végét

SsPL71 (törölt) 2009.05.04. 19:13:32

@www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059: "Valamint létezik olyan is, hogy (részben) bankkölcsönből indított vállalkozás, amit egy jól működő vállalat az évek alatt kitermel, sőt, ha nagyon jól csinálják, még nyereséget is termel mellette."

Persze, előre lehetett tudni, hogy jól fog gurulni a szekér, érdemes kölcsönt felvenni, hiszen "hamar" megtérül a befektetés.

Ez így életszerű, hogyne.

SsPL71 (törölt) 2009.05.04. 19:33:09

@SsPL71: Addig, ameddig meg nem hoz hasznot, lazán lenyeljük a költségeket, fizetjük a kölcsönt, rezsit ,nincs fizetés, nincs profit de azért ugyan úgy élünk, vásárolunk, mintha mi sem történt volna.
Tényleg így szokott ez működni.

www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059 2009.05.04. 22:56:52

SsPL71

Nem fogok veled olyanról vitatkozni, amihez halvány lila gőzöd sincs. Egyrészt fogalmad sincs róla, ki vagyok mi vagyok, másrészt fogalmad sincs arról, hogy egy üzleti hitel hogy működik. Itt nem nyamvadék Swiftek 120 havi, 0% indulós hiteleiről van szó...

Nincs jobb dolgod annál, mint hogy mások zsebében kotorászol? Amúgy meg ha a magad dolgával foglalkoznál, ahelyett hogy az én sikerem szúrja a szemed, lehet több jutna neked is annál, hogy mástól sajnálod, amije van... Öregem, gratulálok ehhez a mentalitáshoz. Büszke lehetsz magadra.

1regisztrált 2009.05.04. 23:31:33

@SsPL71: Tiszta gondolat!!!!
Jobban meg se lehetett volna fogalmazni, hogy miért nem vállalkozik az, aki MELÓSNAK született:
-Beszari KOCKÁZTATNI
-Semmilyen elképzelése sincs arról, hogyan lehet az ALAPOKTÓL felépíteni egy céget hosszú évek során
-Csak a rizikót látja és sci-fi számára az a kép , hogy amíg be nem indul a szekér (akár évekig), addig DOLGOZNIA KELL máshol is, hogy valamiből megélhessen.

SsPL71 (törölt) 2009.05.05. 08:37:00

@1regisztrált: Vállalkozásban ugye nem kell melózni?
Tehát az nem is MELÓS onnantól kezdve, hogy van vállalkozói igazolványa?

Elképzelésem van, példát is láttam, nem egyet. De, nem csak attól függ, hogy mennyit dolgozol és mennyit kockáztatsz.

Kapcsolatok!!!
Tőke!!!
Megrendelés!!!

Ezek nélkül melózhatsz 6 mellékállásban is, nem leszel sikeres.

SsPL71 (törölt) 2009.05.05. 08:44:24

@www.totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=83059: Tévedésben élsz a sikered nem szúrja a szemem.
Az meg, hogy ki vagy mi vagy nem túlzottan érdekel.

Csak az bosszant, hogy nekem miért nem jutott el a fülemig, hogy ebből vagy abból ilyen jó biznisz lesz.
Csaptam volna rá, mint gyöngytyúk a takonyra.

Gondolom a bank is simán adott volna a vállalkozásomnak hitelt, hiszen 1értelmű lett volna számára is, hogy ez mekkora biznisz.

Vagy tévedek?

kiazelmeháborodott 2009.05.10. 01:14:49

aha te kutyásképű köcsög

kár-park

A legszebb törések, melyekből tanulni is lehet

Friss topikok

Linkblog

h i r d e t é s